Home

Wat is Transactionele Analyse?

Geloof in de eigen verantwoordelijkheid en in het zelfsturend vermogen van mensen zijn de pijlers onder het denken en doen vanuit de Transactionele Analyse. De Transactionele Analyse (TA) biedt een praktische, heldere theorie die voor iedereen te begrijpen is. In deze video vertellen onze studenten hoe zij TA toepassen in hun leven en werk.

Lees meer

TA is een model dat de complexiteit en diepgang van jouzelf, jouw relaties, de groepen en organisaties waarin je leeft en werkt, hanteerbaar maakt. Het is een unieke theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering.

TA professionals vooronderstellen en onderzoeken de autonomie en de eigen verantwoordelijkheid van mensen. De TA is een effectief instrument voor organisatieontwikkeling, coaching, therapie en persoonlijke groei. TA helpt een werkklimaat te creëren dat autonomie, openheid en warmte tussen mensen bevordert. Dit leidt tot vitale en flexibele mensen en organisaties.

Uitgelicht

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang