Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijsconferentie 2017

17 maart 2017 @ 10:00 - 17:00

€145

Creëren en innoveren, TA als didactisch concept?’

Buiten de lijntjes kleuren?

De leerlingen van nu zullen de wereld van morgen bewonen en vorm geven. Veel vraagstukken van de toekomst zullen echter niet opgelost kunnen worden vanuit dezelfde denkkaders als waarin ze vandaag de dag ontstaan zijn. De samenleving van de komende decennia heeft mensen nodig die creatief & innovatief durven denken en handelen.

Het is eenvoudig het met deze stelling eens zal zijn. Tegelijkertijd – en dat is de paradox – lijken scholen de creativiteit & innovativiteit van kinderen juist te doden. Dat is althans de kijk van Sir Ken Robinson in zijn fameuze TED talk, ‘Do schools kill creatvity?’.

Ken Robinson is hard: ‘De kinderlijke verbeeldingskracht lijkt in scholen eerder te worden geremd dan gestimuleerd’. ‘Kinderen groeien als het ware over hun creativiteit heen!’ ‘Het feit dat de eigen prestaties vaak worden vergeleken met die van andere leerlingen helpt daarbij niet’.

Veel onderwijsconferenties vragen vooral om het aanzetten van de Volwassen ego-toestand, om informatie te verkrijgen en te ordenen. We verzamelen graag nieuwe informatie. Ook de Ouder moet vaak aan om oordelen en meningen te ontwikkelen en te uiten. We vinden er ook graag wat van. De TA onderwijsconferentie van 2017 vraagt deelnemers om ook hun Kind ego toestand vooral mee te nemen en aan te zetten. Dat lijkt aantrekkelijk en dat is het ook. Het is echter ook kwetsbaar en spannend. Je voelt op je klompen aan (hallo Kleine Professor) dat het een ander soort onderwijsconferentie wordt, maar je weet nog niet wat en hoe. Je gaat er, als je durft, hoe dan ook buiten de lijntjes (van je eigen script) kleuren.

Wij onderzoeken en werken gedurende deze boeiende en inspirerende dag aan de volgende vragen: Hoe kunnen wij als volwassenen en als onderwijsgevers de innovativiteit & creativiteit van jonge mensen stimuleren en die van onszelf weer doen opbloeien? Hoe kunnen wij in opvoeding en onderwijs bijdragen aan de voor de toekomst zo belangrijke innovatiekracht?

Er zijn maximaal 125 plaatsen beschikbaar. Inschrijving geschiedt op basis van ‘first come, first served’ en is pas definitief als het totale bedrag van € 145,- is overgemaakt op bankrekening NL57 INGB 0004 3336 33 t.n.v. TA academie.

Voor teams waarvan meerdere leden deel nemen aan de conferentie is een aantrekkelijke kortingsregeling. Bovendien bestaat voor teams vanaf 10 personen de mogelijkheid om de middagworkshop (zie programma) als team te doen.

Voor meer informatie kun je de brochure aanvragen door te mailen naar info@ta-academie.nl. De brochure kan binnenkort gedownload worden.

Je kunt je ook al inschrijven, klik daarvoor hier. Welkom!

Gegevens

Datum:
17 maart 2017
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€145
Evenement Categorie:

Locatie

Organisator

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang