Wat is Redecision therapy?

Redecision natuur

Wat is Redecision therapy?

Bob en Mary Goulding ontwikkelden in de jaren 60 van de vorige eeuw een therapie gericht op gedragsverandering, waarbij vooral de potentie en veerkracht van mensen werd benadrukt. In die tijd was dat een revolutionaire therapie omdat de focus lag op een kortdurende therapie met humor, creativiteit, gedragsverandering en gezondheid in plaats van de veel gebruikte pathologische benadering met langdurige sessies.

Legendarisch is de start van elke sessie door de Gouldings met de vraag:  ‘What do you want to change today?’. Bob en Mary Goulding combineerden verschillende TA concepten met technieken vanuit de Gestalt therapie. Een voorbeeld hiervan is het Ouderinterview met behulp van twee stoelen.

Het is niet zo vreemd dat de Gouldings dit deden. Fritz Perls, bedenker van Gestalttherapie, was een tijdgenoot van Eric Berne, grondlegger van de Transactionele Analyse

 

De kern van Redecision therapy

Het nemen van een herbesluit op een eerdere beslissing in de vroege kinderjaren, vraagt om contact met het Kind egotoestand in de cliënt. Dit Kind heeft immers destijds, en zeer onbewust een besluit genomen over zijn/haar plek in de wereld. Het werken met verschillende impasses is een belangrijk fundament in redecision therapy. Als eenmaal de impasse als doorbroken ervaren is, kan de cliënt in het hier en nu een nieuw, passend besluit nemen over zijn of haar leven.

In de loop der jaren is Redecision therapy verder ontwikkeld. Zo zijn methodieken vanuit de narratieve begeleiding, NLP en imaginatie toegevoegd. Hierdoor is de Redecision methode ook toepasbaar in andere omgevingen dan de therapieruimte. 

 

Wil jij zelf de methodiek van Redecision in therapie, coaching, onderwijs of organisaties leren toepassen?
Kijk dan eens naar onze opleiding
Redecision als instrument voor ontwikkeling

 

Bron:
Goulding B en Goulding M. (1979) Changing lives through Redecision therapy. New York: Grove Press

TA Opleidingen

Persoonlijke Groei & Professionele Ontwikkeling

Wil je jouw persoonlijke groei en je professionele ontwikkeling echt aangaan? Dan biedt de driejarige TA opleiding Persoonlijke Groei & Professionele Ontwikkeling je alle mogelijkheden. 

Management & Organisatieontwikkeling

De opleiding is bestemd voor professionals die in hun werk te maken hebben met vraagstukken omtrent effectieve beïnvloeding van mensen en systemen.

Coaching & Counseling

Deze opleiding is geschikt voor praktiserende coaches en/of counselors en voor professionals voor wie coaching een belangrijk onderdeel van het werk is.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.