Literatuur

Literatuur

Leerboek Transactionele Analyse

M. Thunnissen & A. de Graaf (red.)

De Transactionele Analyse (TA) mag zich verheugen in een toenemende belangstelling in Nederland en Vlaanderen. De TA blijkt voor veel professionals in tal van contexten een uiterst bruikbaar en succesvol werkmodel. Voor het eerst verschijnt er een Leerboek Transactionele Analyse waaraan een groot aantal TA-opleiders uit Nederland en Vlaanderen heeft meegewerkt.

Koop dit boek

Into TA

W.F. Cornell, I.J.A. de Graaf, T. Newton & M. Thunnissen (eds.)

Into TA is a comprehensive textbook of contemporary TA in theory and practice. The first section of the book focusses on theory, presented so that both beginning and experienced professionals will find much of value. TA theory is then further integrated with other current models of psychology, education, and organisational consultation. The second section provides rich and stimulating examples of TA in practice that bring the theory to life.

Koop dit boek

Einstein en de kunst van het zeilen

A. de Graaf & K. Kunst

Einstein en de kunst van het zeilen neemt je mee op een enerverende zoektocht naar de rol van de leidinggevende. Nieuwsgierige, onderzoekende en uitdagende vragen brengen je op het spoor van het leiderschap van de nieuwe tijd. Diverse denksporen helpen je te ontdekken wat leiderschap voor jou kan zijn. Dat maakt Einstein en de kunst van het zeilen tot een uniek leesen werkboek.

Koop dit boek

Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang

M. Timmermans & W. de Vos

In de serie Einstein en de kunst van … staat Einstein voor nieuwsgierig, onderzoekend, aandachtig, moedig en persoonlijk. Hij is niet bang zich in onbekende werelden te begeven. Hij durft vanzelfsprekendheden los te laten, al is het maar tijdelijk. Zo kan hij openstaan voor wat zich aandient. Die houding is een uitnodiging voor leidinggevenden om te werken met wat er is in het hier en nu. En om vragen te stellen over wat onder de oppervlakte kan spelen.

Koop dit boek

Klimaatverandering in organisaties

A. de Graaf & J. Levy (red.)

Dit boek biedt een scala aan inzichten over klimaatverandering in organisaties. De basis vormt de kennis die ontwikkeld is binnen Transactionele Analyse (TA). Het kennisgebied van de TA is een cluster van samenhangende theorien die inzicht geven in de menselijke persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en in systemen waarbinnen mensen samenwerken.

Koop dit boek

We lossen het samen wel op

J. Hay

Vraag je je af hoe je beter kunt samenwerken?
Ben je nieuwsgierig naar de spelletjes die mensen op het werk spelen?
Zit je te wachten op een nieuwe benadering en nieuwe vaardigheden?

Koop dit boek

Het handboek strategisch coachen

M. Kouwenhoven

Voor het werken volgens een strategie is kennis nodig, in de vorm van theorieën, methodiek en procedures. Dit boek reikt die kennis aan en beschrijft hoe coach en gecoachte, medewerker en leidinggevende die informatie kunnen gebruiken. De auteur maakt duidelijk hoe de lezer het beste kan halen uit zichzelf, uit anderen of uit een team, afdeling of bedrijf. Strategisch coachen is bedoeld voor zowel de coach als de gecoachte, en voor zowel de leidinggevende als de medewerker.

Koop dit boek

Dit zijn wij!

L. Koopmans

Dé methode, oefeningen en de praktijkvoorbeelden om co-creatief vorm te geven aan contact.

* Het tweede boek van Lieuwe Koopmans, auteur van het succesvolle boek “Dit ben ik!”

Ons contact met de wereld om ons heen speelt zich meer en meer online af. We twitteren, appen en liken dat het een lieve lust is, we werken onze facebook-pagina’s bij, zorgen dat ons profiel op LinkedIn er goed uit ziet en maken selfies die we de wereld in sturen.

Koop dit boek

Dit ben ik!

L. Koopmans

We leven in een maatschappij waarin we denken dat levensgeluk maakbaar is. Op televisie kijken we naar programma’s over total make-overs en diëten, over opvoeden en financiële problemen. We hopen dat de experts van die programma’s onze problemen voor ons oplossen en dat we dan gelukkig worden. Op YouTube en Facebook laten we zien hoe bijzonder we zijn en wat voor fantastisch leven we hebben. Problemen zijn er niet en alles is mooi en fantastisch.

Koop dit boek

Transactional Analysis Counselling in Action

I. Stewart

Selling over 25,000 copies across three editions, this book provides an unrivalled introduction to the core concepts and basic techniques of Transactional Analysis (TA). Ian Stewart guides the reader step-by-step through the successive stages in using TA to create therapeutic change, building understanding of the way the approach works in real-life practice. Key features of this new edition include: -a single extended case study running through the book -‘Key ideas’ panels to summarize the main ideas in each section

Koop dit boek

Transactional Analysis Today

I. Stewart & V. Joines

Ian Stewart and Vann Joines introduce you to the power of TODAY’S transactional analysis. They present the ideas of current TA in straightforward, readable language, with a wealth of illustrative examples. TA TODAY is equally suitable for self-directed learning or as background reading for college courses. It gives full coverage of the current syllabus for the ITAA official ‘101’ basic examination.

Koop dit boek

Changing Lives Through Redecision Therapy

Mary McClure Goulding & Robert L. Goulding

Redecision Therapy is based on the premise that, through goal-setting and the reenactment of important childhood scenes, we may change our future and gain control of our lives. This revised and updated edition includes the innovative treatment techniques developed by the Gouldings, plus new material on short-term treatment for victims of childhood sexual, physical, and emotional abuse, and advice on how to utilize the strengths of each client to enhance and support therapy.

Koop dit boek


Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang