Wanneer je een meerjarige TA opleiding met goed resultaat gevolgd hebt, kun je verder studeren voor de internationale certificering in de TA, het CTA certificaat. Dit houdt in dat je dan wereldwijd erkend wordt als Certified Transactional Analyst (CTA-er), binnen een van de vier werkvelden: Psychotherapy, Organisational, Counseling en Educational. Het leertraject voor deze internationale certificering duurt minimaal een jaar. Het traject sluit af met een schriftelijk en een mondeling examen.

Het CTA programma van de TA academie is ontwikkeld om je, naast begeleiding door een zelf gekozen supervisor, in groepsverband support te geven (binding en discipline).

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Programma

Het CTA programma bestaat uit supervisie, TA theorie en een proefexamen van een dag. We werken tijdens de opleidingsdagen regelmatig in het Engels.

  • Supervisie: je krijgt supervisie over inhoudelijke, procesmatige en persoonlijke kwesties in het kader van je examenvoorbereiding. Denk hierbij aan vragen over een opname van je werk, vragen naar aanleiding van een schriftelijke casus of vragen over literatuur en diverse relevante thema’s.
  • TA theorie: er komen thema’s aan de orde die bestaande kennis en vaardigheden aanvullen. Thema’s die stimuleren tot ‘leren leren’ en integreren. Er is veel aandacht voor verschillende TA benaderingen en actuele ontwikkelingen in de TA.
  • Mock (= proef) examen: Tijdens dit examen ervaar je hoe het is om examen te doen vanuit verschillende rollen: observator, examinator en examenkandidaat. We werken volgens de officiële richtlijnen en procedures van de COC en BOC, de examencommissies van EATA en ITAA.

Resultaat

Het verkrijgen van het internationaal TA certificaat levert veel op:

  • De weg naar het examen biedt een stevige stimulans van je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Als CTA-er maak je deel uit van een wereldwijde TA community, die hoge kwaliteitseisen stelt aan het werk van therapeuten, counselors, leraren, consultants en managers.
  • Het CTA register werkt als een kwaliteitssysteem voor cliënten, opdrachtgevers en verwijzers.
  • Therapeuten kunnen als CTA-er de EAP-registratie aanvragen. Deze registratie maakt het mogelijk dat cliënten van een aantal verzekeraars hun consulten (deels) vergoed krijgen.
  • Naast dit keurmerk biedt het CTA nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je trainer worden van de TA 101’s, de internationale erkende introductieleergangen, je kunt je MSc in de TA behalen en/of verder studeren om TA opleider en/of TA supervisor te worden.

Voor wie

Het CTA programma is bedoeld voor iedereen die een opleiding in de TA heeft afgesloten en verder wil studeren voor internationale certificering als Certified Transactional Analyst. (Oud-)studenten van de TA academie en studenten die elders een voortgezette TA opleiding hebben gedaan, kunnen deelnemen aan dit CTA programma. De enige voorwaarde is dat je voldaan hebt aan de vereiste opleidingsuren. Er bestaat de mogelijkheid voor open inschrijving voor de ‘mock-dag’.

Voor deelname aan het CTA programma is een afgeronde voortgezette TA opleiding vereist. Het is daarnaast van belang dat je een getekend CTA contract met een hoofdsponsor bezit of in voorbereiding op ondertekening van een CTA contract bent. Je dient tevens over een werksituatie te beschikken waarin je TA kunt toepassen en je dient de Engelse taal passief te beheersen.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De opleidingsdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 13.00 uur, met uitzondering van het proefexamen op 22 april 2022. Die dag werken van van 10.00 tot 17.00 uur.

Koffie en thee evenals een lunch op 22 april zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Voor studenten die starten in het academisch jaar 2021-2022 bedragen de kosten € 1.645- per jaar.
Optionele kosten:
supervisie individueel per uur € 130,-;
supervisie in groepsverband per groep per uur € 150,-.

Na aanmelding via de site ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek met de mentor van jouw opleidingsjaar. De opleidingsgroep heeft maximaal 8 deelnemers. De studiebelasting is, naast de opleidingsdagen, ongeveer 12 uur per maand. Wanneer je definitief bent ingeschreven ontvang je een inlogcode voor de downloadpagina van de TA academie waarop alle studie-informatie, geadviseerde literatuur en relevante artikelen te vinden zijn.

Geen geplande data

Toch interesse? Neem dan gerust contact met ons op.