Ben jij werkzaam in het onderwijs en wil jij je bekwamen in de toepassingsmogelijkheden van TA in jouw lesgroep(en)? Dan zijn de masterclasses TA in het onderwijs geschikt voor jou!

De focus in deze masterclasses ligt op het praktisch leren toepassen van TA filosofie, theorie en concepten in het onderwijs op groeps- en individueel niveau. Uitgangspunt is de gedachte dat de relatie tussen docent en leerlingen van cruciale betekenis is voor het welslagen van de schoolcarrière van …? Van wie eigenlijk? Wij menen van jullie beiden. Hoe zorg je samen voor een veilig en gezond schoolklimaat waarbij leren en plezier centraal staan? TA biedt je opties om je eigen autonomie en die van leerlingen te vergroten.

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Programma

In iedere masterclass staat een specifiek TA thema centraal. Elke masterclass bestaat uit twee aaneengesloten dagen. De verschillende masterclasses zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.

Je kunt je deelcertificaten van masterclass 1, 2 en 3 inwisselen voor een opleidingscertificaat Onderwijs en Opvoeding. Deze opleiding is geaccrediteerd door registerleraar.nl.

1. Masterclass Autonomie bevorderend onderwijs en de rol van contracteren

Je leert werken met contracteren aan de hand van verdiepende theoretische kennis en experimenten in de eigen leergroep. Je onderzoekt hoe je met hulp van contracten kan werken aan autonomie , interactie met anderen en het ontwikkelen van competenties (Stevens 2002). Het gezamenlijk proces van contracteren bevordert verantwoordelijkheid in je onderwijsgroep en draagt bij aan veiligheid. De talloze oefensituaties maken dit duidelijk.

Resultaat

Na deze masterclasses:

  • heb je concrete handvatten om effectieve relaties aan te gaan met leerlingen, studenten en collega’s en beschik je over voldoende opties om – waar nodig – daarin verbeteringen aan te brengen;
  • beschik je over concrete en inspirerende ideeën om verschillende TA concepten te integreren in je dagelijkse les- en begeleidingspraktijk;
  • heb je samengewerkt, gedeeld met en geleerd van collega-onderwijsgevenden met een passie voor TA;
  • heb je nieuwe energie om je rol als docent op een autonome, verbindende en zingevende manier in te vullen.

Voor wie

Onze masterclasses zijn vernieuwend en inspirerend voor alle docenten in het onderwijs: van basisonderwijs tot het hoger onderwijs. De enige voorwaarde die we stellen is dat je in het bezit bent van een onderwijsbevoegdheid en dat je werkt met lesgroepen. Voor je met deze masterclass start, dien je de Introductieleergang TA (101) te volgen.

New dates will be supplemented soon

Toch interesse? Neem dan gerust contact met ons op.