Omgaan met rouw doe je samen

We krijgen allemaal te maken met vormen van verlies en afscheid, bijvoorbeeld als je relatie ten einde is, je je baan verliest of er een dierbare overlijdt. Een verlies roept verdriet en rouw op. Het is een misvatting dat je verlies kunt verwerken. Je kunt wel leren met verlies te leven. Mensen met verlies hebben maar één behoefte, namelijk dat er iemand met volle aandacht naar hen luistert.

Programma

Tijdens deze tweedaagse werk je aan de hand van persoonlijke cases en leer je van en met elkaar. De kernvraag daarbij is hoe je als professional dicht bij de ervaring van je cliënt kunt blijven. Je leert werken met gerichte interventies zodat je cliënt het verlies kan integreren in zijn levensverhaal.

Praktische informatie Direct aanmelden

Resultaat

Na het volgen van dit programma:
– heb je inzicht in verschillende visies op rouwverwerking en weet je hoe je deze visies in je werk als coach kunt integreren;
– heb je inzichten en opties voor het werken met verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen) als het gaat om verliesverwerking;
– kun je de interventies van Erskine en de transitiecurve van Tigchelaar inzetten in je begeleidingswerk.

Opleider

Henk Tigchelaar (TSTA) is een ervaren opleider aan de TA academie. Hij begeleidt in zijn coach- en counselingspraktijk regelmatig mensen met verlieservaringen. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat een impact verlies op iemands leven kan hebben. Henk heeft de transitiecurve ontwikkeld. De transitiecurve is een methodiek waarmee je leert interveniëren in het omgaan met verlies. 

Voor wie

Deze tweedaagse is geschikt voor professionals die individuen en/of groepen begeleiden die te maken hebben met verlies in hun persoonlijke of professionele leven. Voorwaarde voor deelname is dat je de Introductieleergang TA (101) en een meerdaagse TA opleiding (minimaal zes dagen) bij TA academie of elders gevolgd hebt.

Praktische informatie

De tweedaagse vindt plaats op 24 en 25 november 2021 bij TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. Alle dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee, lunch en materialen zijn bij de opleiding inbegrepen.

De grootte van de groep is maximaal 16 deelnemers. De kosten bedragen € 595,-.

Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Startdata Prijs Locatie
Startdatum: 24 nov. 2021 tot 25 nov. 2021 Prijs: € 595 Locatie: Zeist Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • Postgraduate Programma Coachen bij verlies en afscheid - dag 1 wo. 24 nov. 2021 10:00 - 17:00 uur Zeist
  • Postgraduate Programma Coachen bij verlies en afscheid - dag 2 do. 25 nov. 2021 10:00 - 17:00 uur Zeist
Locatiegegevens:
TA academie
Arnhemse Bovenweg 140
3708 AH Zeist