Waarom blijven mensen vasthouden aan manieren van denken, voelen of handelen als ze weten dat ze niet functioneel zijn? Dergelijke patronen zijn het eindresultaat van een oud leerproces, opgeslagen in de diepere lagen van ons brein. Vandaar dat ze met rationaliteit nauwelijks bereikbaar en soms moeilijk te veranderen zijn. 

Grondleggers Bob en Mary Goulding hebben met hun Redecision methodiek een belangrijke bijdrage geleverd aan het werken met herbesluiten die mensen kunnen nemen. Door TA te combineren met andere methodieken creëerden zij een manier om vroeg genomen besluiten te onderzoeken en te veranderen. De methodiek wordt toegepast in alle TA werkvelden en wordt zowel persoonlijk als professioneel ingezet. Ze draagt daarmee bij aan een duurzame verandering van mens, team en organisatie.

Programma

De TA opleiding Vakmanschap in herbeslissen bestaat uit negen opleidingsdagen verdeeld over 4 modules van twee dagen en 1 keer een dag. De opleiding is specifiek bedoeld voor ervaren TA professionals die herbesluiten willen leren toepassen in hun 1-op-1 begeleiding.

In deze opleiding staat het professioneel leren werken met herbeslissingen centraal. Je maakt kennis met de herbeslissingsmethodiek en krijgt relevante theorie aangereikt. Je leert de verschillende technieken toe te passen door tijdens de opleidingsdagen en daarbuiten veel te oefenen. Daarnaast worden er verschillende demo’s gegeven zodat je de opleiders in de praktijk aan het werk kunt zien. Kortom een combinatie van kennis, ervaren en zelf doen! Je rondt deze opleiding af met een meesterproef, een concrete opdracht gericht op je eigen professie.

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je in staat te werken met de methodiek van herbeslissen in jouw professie. Hierbij:

  • heb je je kennis en vaardigheden van verschillende TA concepten verdiept; 
  • ken en begrijp je de meest relevante theorie rondom herbeslissen;
  • heb je geoefend met verschillende herbeslissingstechnieken zoals het Ouderinterview en pas je deze doelgericht toe in de professionele begeleidingsrelatie;
  • ben je je bewust van het belang van autonome taal, gebruik je zelf autonome taal en help je de ander dat ook te doen; 
  • heb je de meesterproef naar tevredenheid afgelegd.

Voor wie

Deze opleiding is interessant voor ervaren therapeuten, coaches, counselors, trainers en organisatieadviseurs. Voorwaarde voor deelname is dat je aan de volgende vereisten voldoet:

  • je hebt een Introductieleergang TA 101 bij de TA academie of elders gevolgd;
  • je hebt minimaal een 1-jarige TA opleiding bij de TA academie of elders afgerond;
  • je hebt minimaal drie jaar werkervaring in je professie.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.830,-.  De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. De opleidingsdagen worden door twee opleiders begeleid.

New dates will be supplemented soon

Toch interesse? Neem dan gerust contact met ons op.