Een gezonde professional, een gezonde organisatie

Een gezonde professional, een gezonde organisatie

Een TA-kijk op burn-out in corona-tijd

Hoe kunnen we begrijpen en veranderen wat er momenteel met mensen en organisaties gebeurt? Het aantal mensen met burn-out klachten neemt momenteel steeds meer toe. Hoe kunnen TA-professionals een positieve bijdrage leveren aan de mentale en fysieke gezondheid van mens en organisatie, juist nu?

Ervaren TA-collega’s Moniek Thunnissen, psychiater en psychotherapeut, en Marian Timmermans, organisatie-consultant en (team)coach, bundelen hun kennis en ervaringen voor deze online workshop. Een mooie kruisbestuiving tussen de TA-werkvelden psychotherapie en organisatieontwikkeling!

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Programma

De oorzaken van burn-out zijn vaak een mengeling van persoonlijke en contextuele factoren. Mensen zijn geneigd om in of-of te denken: ik ben te kwetsbaar en daardoor ben ik burn-out geraakt, of de cultuur of structuur van de organisatie is ziekmakend.  

In deze workshop leggen we de nadruk op de interactie tussen beide factoren: het individu en de context waardoor problemen als burn-out kunnen ontstaan. Dit betekent dat een bepaald type persoonlijkheid meer geneigd is problemen te krijgen in een bepaalde organisatie. En dat een organisatie waarin hoge eisen worden gesteld en waarin weinig grenzen zijn, relatief veel medewerkers met een burnout heeft. Dat maakt dat mensen en organisaties die zich aanvankelijk goed staande wisten te houden het nu soms niet langer volhouden.

In deze workshop bieden Moniek Thunnissen en Marian Timmermans TA handvatten om burn-out vanuit drie perspectieven te begrijpen en te veranderen:

  • het individuele niveau: welke persoonlijkheidskenmerken maken een persoon meer of minder kwetsbaar voor een burn-out?
  • het organisatieniveau: welke kenmerken heeft een organisatie waarin de kans op burn-out groot is?
  • het Corona perspectief: wat is de invloed van de Corona-pandemie op de werksituatie en veerkracht van mensen en organisaties?

Resultaat

Na deze interactieve workshop:

  • begrijp je het fenomeen burn-out vanuit deze drie perspectieven;
  • beschik je over handvatten om mensen met een burn-out te begeleiden;
  • beschik je over interventies in organisaties ter voorkoming van burn-out;
  • heb je inzicht in de samenhang tussen individu en context met betrekking tot burn-out.

Voor wie

Deelname aan deze online workshop is interessant voor therapeuten, bedrijfsartsen, coaches en counselors die mensen begeleiden met een burn-out èn voor leidinggevenden, HR-managers en organisatieadviseurs die individuen/teams/organisaties begeleiden bij wie burn-out een rol speelt. Voorwaarde voor deelname is dat je een Introductieleergang TA (1-0-1) bij de TA academie of elders gevolgd hebt.

Praktische informatie

De workshop vindt online plaats via het digitale platform Zoom op 16 december 2020. We werken van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. De groepsgrootte is maximaal 40 personen. De kosten bedragen € 150,-. Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.


Aanmeldformulier Een gezonde professional, een gezonde organisatie

Aanmelden Een gezonde professional, een gezonde organisatie

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang