Functional Fluency

Functional Fluency & TIFF-Provider Licentietraining

De TA academie biedt in samenwerking met Functional Fluency International de officiële TIFF Provider Licentie Training aan. Deze licentie biedt coaches en andere professionele begeleiders een gevalideerd gedragsinstrument om leiders, teams en individuen te begeleiden in hun professionele en persoonlijke groei. Kern van deze groei is het vergroten van autonomie: bewustzijn, spontaniteit en het vermogen om intimiteit in de relatie met anderen aan te gaan. 

In de TIFF-Provider Licentietraining leer je gebruik te maken van Functional Fluency en TIFF© binnen je eigen professionele rol en context. Daarnaast vergroot TIFF je effectiviteit als professionele begeleider.

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Functional Fluency

Functional Fluency geeft een helder inzicht in de effectiviteit van gedrag. Het model beschrijft het waarneembaar gedrag vanuit de Integrerende Volwassene: een ego-toestand die zich ontwikkelt naarmate meer inhoud van de positieve delen van de Ouder en Kind egotoestand geïntegreerd worden in de Volwassene. Flexibel kunnen reageren en verschillend gedrag laten zien, leidt tot effectievere communicatie en samenwerking. De vraag: “Do I and others benefit and am I achieving my goals?” vormt de kern van de Temple Index of Functional Fluency (TIFF©). Susannah Temple, TA professional en grondlegger van Functional Fluency, ontving in 2014 de Eric Berne Memorial Award voor haar werk.

Programma

De opleiding wordt gegeven door TA-opleider en TIFF-trainer Lieuwe Koopmans. We streven er daarnaast naar dat onze Engelse collega TA-opleider collega Graeme Summers tijdens de eerste opleidingsdag aanwezig is. Dit is echter afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
De opleiding kent een interactief programma dat bestaat uit vijf opleidingsdagen en twee groepssupervisies. Wanneer je besluit om mee te doen, ontvang je voorafgaand aan de opleidingsdagen een TIFF-vragenlijst. Aan de hand van deze vragenlijst wordt jouw individuele TIFF-profiel opgesteld. Voorafgaand aan de start van de opleiding voert de opleider een TIFF-feedback gesprek met je aan de hand van jouw TIFF-profiel.

Resultaat

Aan het einde van deze opleiding:

  • heb je helder wat de rol van Functional Fluency is binnen de co-creatieve Transactionele Analyse;
  • ben je vaardig in het juist interpreteren van het TIFF-profiel van een cliënt in relatie tot zijn/haar coachvraag;
  • kun je coachthema’s en/of opleidingsbehoeften bij je cliënten vaststellen;
  • heb je de praktische toepasbaarheid van het gedachtegoed van Functional Fluency leren kennen en kun je op een co-creatieve manier werken met het model in coach- en trainingssituaties;
  • heb je het netwerk en de ondersteunende systemen die toegankelijk zijn voor jou als gecertificeerd TIFF-provider leren kennen.

Voor wie

De TIFF Provider Licentietraining is bedoeld voor professionals die mensen begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling zoals coaches, counselors, consultants, trainers, leidinggevenden, orthopedagogen en psychotherapeuten.

Kennis van de basisbegrippen van Transactionele Analyse is een pré. Het is echter niet verplicht een Introductieleergang TA 101 te volgen. Voor deelname aan de TIFF Provider Licentietraining is een hbo werk- en denkniveau vereist. Het is daarnaast van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

“TIFF© is een krachtige tool om cliënten effectiever, energieker, productiever,
veerkrachtiger en blijer te maken in hun leven en werk.”

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij de TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt: € 2.495,-
Dit bedrag is inclusief:

  • TIFF licentie;
  • je eigen TIFF-profiel;
  • drie TIFF-vragenlijsten die je gedurende het traject kunt inzetten om een rapportage na te bespreken met je eigen cliënten;
  • eenjarig standaard lidmaatschap van het internationale Functional Fluency netwerk.

Trainings- & supervisiedata 2021 – 2022

Dag 1 1 november 2021  Co-creatieve Transactionele Analyse. 
Functional Fluency in het perspectief van co-creatieve TA. 
Dag 2 26 november 2021  Trainen en toepassen
Werken met het TIFF-gedragsinstrument. Toepassen op eigen cliënten. 
Dag 3  16 december 2021  Trainen en toepassen
Werken met het TIFF-gedragsinstrument. Toepassen op eigen cliënten. 
Groepssupervisie 1 10 of 11 januari 2022  In groepen van 4 tot 5 studenten.
Dag 4  1 februari 2022 Verdere verdieping 
Relatie met TA-concepten als overdracht en ethiek. Leren werken met het online TIFF-systeem.
Groepssupervisie 2 10 of 11 maart 2022 In groepen van 4 tot 5 studenten.
Dag 5 25 maart 2022 Verdere verdieping
Relatie met TA-concepten als overdracht en ethiek. Leren werken met het online TIFF-systeem. 
Aanmeldformulier opleiding Functional Fluency

Aanmelden Functional Fluency

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang