Leertherapie

Leertherapie

Hoe word je de professional die je wilt worden? Hoe kun je je eigen ervaringen meenemen en effectief gebruiken in je werk? En hoe weet je op welke manieren en wanneer je die ervaringen in kunt zetten?

Leertherapie is een krachtig instrument om jouw eigen professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te bevorderen. Leertherapie is werken aan situaties die in je eigen leven een rol spelen. Leertherapie is ook in de rol van de ander durven kruipen zodat je ervaart en ondergaat wat de ander voelt en ondergaat.

Ervaren TA therapeut Pierre Sebregts verzorgt, speciaal voor de TA academie, een eigen programma Leertherapie. Deelnemers aan het programma werken aan ontwikkelvragen die in hun werk en/of leven spelen.

Pierre Sebregts (PTSTA) werkt gedurende een tweedaagse module vanuit de relationele TA. Pierre werkt als TA therapeut in een kliniek voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek.

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Resultaat
Leertherapie is een vorm van therapie binnen een opleidingskader die je persoonlijke effectiviteit versterkt. Leertherapie leert hoe je kunt werken aan je eigen autonomie en hoe je je script thema’s nader kunt onderzoeken en beïnvloeden. Leertherapie leidt tot nieuwe inzichten en ervaringen die jouw persoonlijke en dus ook jouw professionele groei en ontwikkeling bevorderen. Leertherapie maakt je krachtiger in de relatie met je cliënt/medewerker.

Voor wie

Leertherapie is in het bijzonder bedoeld voor studenten en oud-studenten van de TA academie. Leertherapie is bovendien geschikt voor mensen in verschillende beroepsgroepen:

  • een leraar die weet welke relatie hij aan moet gaan om zijn leerlingen te motiveren;
  • een manager die goed om kan gaan met overdrachtsreacties vanuit zijn team en effectief leiding geeft;
  • een coach die goed bij zijn eigen gevoelsleven kan komen en dit als belangrijke bron van informatie gebruikt in zijn werk;
  • een therapeut die zelf voldoende therapie gevolgd heeft en ‘schoner’ werkt met zijn cliënten.

Relational TA leertherapie

Relational TA leertherapie
“Het is de relatie die bepaalt!”

Programma
Pierre Sebregts leidt in twee dagen een vorm van leertherapie waarbij de deelnemers vanuit hun transacties met anderen de dimensies van de relatie onderzoeken. Het onderzoeken van overdracht en tegenoverdracht is daarbij een belangrijk instrument. Deelnemers leren vanuit de relatie met anderen waar hun sterke en zwakke kanten zitten en hoe ze deze aan scriptervaringen kunnen verbinden. Zij krijgen tools om waar gewenst en mogelijk een nieuw script te ontwikkelen. Als leidraad wordt het Relational TA model gebruikt. Pierre concretiseert zijn programma in nauw overleg met de deelnemende studenten. Het programma biedt iedere deelnemer volop de ruimte om datgene te brengen en te halen wat hem of haar werkelijk verder helpt.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de tweedaagse module Relational TA leertherapie krijgen de deelnemers de kans persoonlijke thema’s nader te onderzoeken. Deelname aan dit programma biedt een unieke kans om Pierre Sebregts aan het werk te zien. Er is ruimte om vragen te stellen over zijn werkwijze en aanpak.

Praktische informatie

De leertherapie vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Voor studenten die starten in het academisch jaar 2021/2022 bedragen de kosten per jaar:
Het is de relatie die bepaalt (2 dagen relationele leertherapie): € 695,-.
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Jaar 2021-2022

Relationele therapie

13 en 14 april 2022
Aanmeldformulier Leertherapie

Aanmeldformulier Leertherapie

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang