Master of Science

Dankzij de samenwerking tussen The Berne Institute (VK) en TA Academie (NL) hebben studenten nu de mogelijkheid om hun academische masterdiploma in TA te halen. The Berne Institute in Kegworth (VK) en Middlesex University in Londen (VK) bieden een programma voor een academische Master in TA. TA academie levert in dit programma de opleiders voor de Organisational TA.

Een Master (MSc) in TA helpt je TA op academisch niveau te begrijpen en te beoefenen. Je kritisch denken, de kennis van TA theorie en het beoefenen van TA-diagnose en -analyse, opties, visie worden op een diepgaande manier ontwikkeld. Het behalen van een academische master in TA is een belangrijke stap in zowel je professionele ontwikkeling als je persoonlijke groei. Het helpt je je ontwikkeling als TA professional naar een volgend niveau te brengen. Door je master thesis te schrijven, draag je bij en voeg je toe aan het onderzoek en de toepasbaarheid van TA.

Er zijn drie mogelijke opleidingsrichtingen: MSc TA Organizational, MSc TA Educational en MSc TA Psychotherapy.

Praktische informatie Direct aanmelden English Version

Routes

Je kunt kiezen uit twee routes om het MSc-niveau te bereiken:

  • A: je haalt eerst je CTA examen op het gebied van Organisaties, Onderwijs of Psychotherapie en gaat vervolgens naar de Master in TA;
  • B: je combineert je voorbereiding voor je CTA met een voorbereiding op de Master in een van de drie velden.

Wanneer je besluit om eerst je CTA-examen af te leggen, geeft dit CTA-certificaat je een heel groot deel van punten die Middlesex University vereist om een masterdiploma uit te kunnen reiken. Het betekent dat je na het halen van je CTA:
1. een 3-daagse Professional Excellence Workshop (PEW) bijwoont en:
– hetzij een paper schrijft dat geschikt is voor publicatie in een professioneel tijdschrift;
– hetzij een presentatie maakt die de basis vormt van een dergelijk artikel. 

In aanvulling daarop produceer je een commentaar zoals voorgeschreven door de beoordelaars en waarin je aandacht hebt voor: de onderzoeksvragen in het artikel, de betekenis van het artikel, hoe het zich verhoudt tot jouw opleiding en de PEW en hoe het zich verhoudt tot de huidige beroepspraktijk.

  1. Kies een van de volgende deelroutes:
    A. Volg een tweede PEW en schrijf een tweede commentaar als hierboven omschreven.
    B. Woon de vierdaagse Applied Topics bij The Berne Institute (UK) of The TA academie (NL) en schrijf vervolgens een essay in 2000 tot 3000 woorden waarbij je een van de onderwerpen relateert aan jouw TA praktijk.
    C. Schrijf een lang essay van 5000 woorden.

Bij positieve beoordeling van deze vereisten ontvang je van Middlesex University het diploma Master TA.

Route B. CTA & MSC in één programma

Als je de gecombineerde route kiest, start je een leerprogramma aan The Berne Institute nadat je je basis TA-training (200 uur) hebt gevolgd aan bijvoorbeeld de TA academie.
Je volgt modules uit het werkveld Organisaties, Onderwijs of Psychotherapie. Dit programma bestaat uit twee jaar en zes modules (drie per jaar). Daarna volgt een derde jaar met examenvoorbereiding (mondeling & schriftelijk).

Tijdens de modules (jaar 1 & jaar 2) doe je het werk dat je in staat stelt om je punten voor de academische certificering te behalen. Je wordt getraind om TA op een academische manier toe te passen en je schrijft per module een assignment op universitair niveau. 

Als je geslaagd bent voor de opdrachten van alle modules, bereid je je in een derde jaar voor op het CTA examen (mondeling & schriftelijk). Na het behalen van het CTA-examen ontvang je zowel je CTA-certificaat (uitgereikt door EATA of ITAA) als je masterdiploma (uitgereikt door de Universiteit van Middlesex).

Voor wie

Het MSc TA traject is geschikt voor degenen die echt door TA, de diepgang en het praktische belang ervan worden gegrepen. Het is een kans om je academische manier van denken en werken te ontwikkelen. Als je daarnaast van lezen en schrijven houdt, de wens hebt om je TA-kennis te verdiepen, je presentatievaardigheden op een hoger niveau wilt brengen en nieuwsgierig bent om in een internationale context te studeren dan ben je aan het juiste adres!

De Master in TA is in het bijzonder een mooie optie voor professionals die door hun werkgever worden gestimuleerd een masteropleiding te volgen.

Praktische informatie

Voor de ‘CTA first’-route zijn de kosten: de PEW, de kosten voor de inschrijving aan Middlesex University (om de mastergraad te behalen, moet je je voor een jaar aanmelden bij Middlesex University à £ 7000 per jaar). De totale kosten voor route ‘CTA first’ zijn £ 8550. Daarnaast is er sprake van je eigen reiskosten en de kosten voor supervisie.

Voor de gecombineerde route bedragen de kosten £ 1750 per jaar voor de modules gegeven aan The Berne Institute en eenmalig £ 7000 voor de inschrijving aan Middlesex University. Voor data: zie: www.theberne.com. Daarnaast is er sprake van je eigen reiskosten en de kosten voor supervisie.

Voor meer informatie kun je terecht bij Marian Timmermans via marian@ta-academie.nl

Aanmelden

Aanmeldformulier MSc

Aanmelden

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres