Masterclass Storytelling

Masterclass Storytelling

Storytelling: scriptontwikkeling en de kracht van het verhaal

Met het vertellen van verhalen ontwikkelen we ons script. Welk verhaal vertellen we onszelf eigenlijk en is dit verhaal nog actueel en passend bij de realiteit? In deze masterclass kiezen we film als bron voor het onderzoeken en verder ontwikkelen van script én van autonomie. Hoe kun je je cliënten, aan de hand van verhalen, begeleiden in de ontwikkeling van hun autonomie?

TA professional Trudi Newton zegt over script: “Ieder van ons creëert een eigen doorlopend verklarend verhaal, dat betekenis geeft aan het verleden, voorziet in een format voor probleemoplossing in het heden en een voorspelling is voor de toekomst.”  

De narratieve begeleiding vormt de rode draad van deze masterclass. Na lang onderzoek ontdekte Joseph Campbell dat er in alle verhalen over de hele wereld een logische structuur zit. Deze logische structuur werkte hij verder uit. Inmiddels is zijn methodologie van De reis van de held algemeen bekend en veelgebruikt (Campbell. J., De held met de duizend gezichten. Verschijnt in april 2020 in de Nederlandse vertaling bij Uitgeverij AnkhHermes).

 

“When you follow your bliss, 

the universe will open doors 

where there were only walls”

 (Joseph Campbell)

 

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Programma

Tijdens deze masterclass leer je hoe je als professional filmbeelden kunt inzetten bij de begeleiding van jouw cliënten. Je krijgt inzicht in de achterliggende patronen van de narratieve benadering aan de hand van De reis van de held en ervaart het belang van archetypes in verhalen. Je ontdekt opties om te werken met reframing van verklarende verhalen om de autonomie van jouw cliënten te bevorderen. Hierbij maak je gebruik van verschillende TA concepten zoals hechting, relational needs, miskenning en erkenning en script.  

TA opleider en fervent filmkijker Cor van Geffen combineert TA met de inzichten en mogelijkheden van De reis van de held. Hij is hierin opgeleid door Manfred van Doorn. In deze masterclass maak je kennis met de rijkdom van de mythologie en archetypes en ontdek je de samenhang met script- en autonomieontwikkeling. 

Resultaat

Na afloop van deze masterclass:

  • ken je de methode van De reis van de held en de mogelijkheden die storytelling biedt bij de script- en autonomie ontwikkeling van je cliënten;
  • heb je geoefend met het gebruik van filmbeelden in de professionele begeleidingsrelatie;
  • beschik je over concrete opties voor het werken met storytelling en het gebruik van filmfragmenten in de professionele relatie.

Voor wie

Deelname aan deze masterclass is interessant voor alle coaches, psychotherapeuten, trainers, managers en veranderkundige professionals die in een begeleidingsrelatie met mensen werken. Voorwaarde voor deelname is dat je een Introductieleergang TA (1-0-1) bij de TA academie of elders gevolgd hebt en dat je minimaal een jaar TA opleiding achter de rug hebt.

Praktische informatie

De tweedaagse vindt plaats op 30 september en 1 oktober 2021 op onze nieuwe locatie (per september 2021), Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. Beide dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee, lunch en materialen zijn bij de masterclass inbegrepen.

De grootte van de groep is maximaal 16 deelnemers. De kosten bedragen € 595,-. Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.


Aanmeldformulier Masterclass Storytelling

Aanmelden Masterclass Storytelling

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang