Postgraduate Programma

Online Postgraduate Programma

Speciaal voor professionals die een tweejarige TA-opleiding (aan de TA academie of elders) gevolgd hebben, biedt TA academie in 2021 opnieuw een postgraduate programma aan. Binnen het postgraduate programma breid je je TA-kennis, kunde en vaardigheden (verder) uit in een groep met andere ervaren TA professionals. De focus ligt op verdiepen, toepassen en integreren van TA-kennis en expertise die je in de loop van de jaren hebt opgedaan.

Anne de Graaf

Het programma wordt verzorgd door onze oud-opleider en voormalig directeur van de TA academie Anne de Graaf, MA, TSTA-O en CTA-P. Anne heeft zijn sporen in de internationale TA-wereld verdiend. Naast de lessen TA aan de TA academie, werkte hij veel jaren als docent in Roemenië, Rusland en in het Verenigd Koninkrijk. Hij is, samen met Bill Cornell, Moniek Thunnissen en Trudi Newton, auteur van het TA basisboek ‘Into TA’ (Nederlands: Leerboek Transactionele Analyse). Met Klaas Kunst schreef hij het boek ‘Einstein en de kunst van het zeilen’ (Engels: Einstein and the art of sailing). In Nederland werden meer dan 50.000 exemplaren van dit boek verkocht. In de Transactional Analysis Journal (TAJ) vind je ook een aantal artikelen van zijn hand. De begeleiding van Anne tijdens dit driedaagse programma staat garant voor expertise, ervaring en plezier!

Praktische informatie Direct aanmelden English Version

Programma

De TA academie kiest ervoor binnen het postgraduate programma te werken met prijswinnende artikelen. Al decennia reikt de International Transactional Analysis Association (ITAA) de Eric Berne Memorial Award (EBMA) uit aan TA professionals die een baanbrekende en vernieuwende bijdrage aan de ontwikkeling van de TA hebben geleverd. Op de website van de ITAA: www.itaaworld.org kun je lezen wie afgelopen decennia de award kregen. In het postgraduate programma van 2021 staat dit het TA-artikel Autocratic Power van Alan Jacobs centraal. Dit artikel won in 1996 een EBMA. 

Alan Jacobs is gefascineerd door de vraag: Why do people join political, religious, professional, or social movements, of whatever size, and surrender so completely, giving up everything including their lives, their fortunes, their families? What needs do people have to find and love a marvelous parent who has all the answers, and in his or her name, to even commit murder and suicide?’ Het artikel van Jacobs is actueel in een wereld waarin veel gaande is en waarin verhoudingen tussen mensen nogal eens op scherp staan, zowel op macroniveau tussen politiek leiders als op microniveau in relaties in de samenleving. Sociale media lijken vaak de plaats om de confrontatie te zoeken. Extremen aan de linker- en aan de rechterkant van het politieke spectrum oefenen flinke aantrekkingskracht uit. 

Leiden en/of volgen? Wie volg je? Wanneer neem je de leiding? Stevige vragen die de moeite van het onderzoeken waard zijn. Dat onderzoek zal niet alleen gaan over anderen maar vooral ook over jezelf. Hoe gevoelig ben je voor autocratische leiders? Waar vind je tendensen van, naar autocratische structuren neigende, groepen? Wat is macht eigenlijk en hoe maak je er gebruik van? 

Het postgraduate programma biedt een palet aan verschillende leeractiviteiten waaronder theoretische verkenningen, vaardigheidstrainingen, video-ondersteuning, persoonlijk werk, zelfstudie, supervisie en groepsdynamisch onderzoek. 

Resultaat

Na het volgen van het postgraduate programma:
– heb je je TA kennis, expertise en vaardigheden verdiept, uitgebreid;
– kun je TA verder integreren in je dagelijkse werkpraktijk.

Praktische informatie

Het postgraduate programma wordt ONLINE (via Zoom) aangeboden in 2021 op 24 maart, 7 april en 2 juniDe dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. 

De kosten bedragen € 495,-. De groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.

Om je in te schrijven moet je (aantoonbaar) minimaal een tweejarige TA opleiding hebben gevolgd.

Aanmelden

Aanmeldformulier Postgraduate Programma

Aanmeldformulier Postgraduate Programma

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang