TA en hechting

TA en hechting

TA en hechting: de verbinding in de therapeutische en coachrelatie

Er zijn veel raakvlakken tussen TA en de hechtingstheorie. TA gaat in essentie over gehechtheid. Zo raken existentiële levensposities aan hechtingspatronen, zijn strooks uitingen van hechting binnen een relatie en is script een belangrijk fundament in onze (onbewust) gekozen hechtingsstijl.  

TA-collega Marij Peeters (TSTA), ervaren relatie- en gezinstherapeut en gz-psycholoog in de GGZ, leert je in deze vierdaagse opleiding te werken met TA en de hechtingstheorie in de professionele relatie. In deze opleiding verdiep en verbreed je je vakkennis en professionele vaardigheden!

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

NOBCO PE vignet

Programma

In de opleiding gaan we aan de slag met actuele inzichten en methodieken uit de TA. We brengen deze in relatie tot de hechtingstheorie. Hechting is bij uitstek een relationeel concept. In je professionele rol ben jij een rolmodel voor je cliënten. Als je jezelf kent en je eigen gehechtheid in jouw geschiedenis begrijpt, dan herken je je eigen patronen en emoties en kun je deze reguleren. Hierdoor kun je effectief afstemmen op het werk met je cliënt(en). In deze opleiding leer je werken met een veilige hechting binnen de professionele relatie en de relatie met het systeem van je cliënt. We integreren in deze opleiding interventies uit de TA met recente hechtingsgerichte relatie- en gezinstherapieën.

Resultaat

Na deze opleiding:

  • heb je inzicht in TA concepten die samenhangen met hechting;
  • weet je hoe je gebruik kunt maken van de relatie om een veilige hechting te creëren;
  • beschik je over een aantal vaardigheden op het gebied van  hechtingsgerichte relatie- en gezinsmethodieken;
  • heb je gewerkt met de relatie tussen gezinsleden/partners;
  • kun je werken op het niveau van gedrag, overtuigingen, emoties en hechtingsbehoeften.

Voor wie

Deelname aan deze vierdaagse opleiding is interessant voor therapeuten, coaches en counselors die in hun werk op een diepgaande laag willen werken met script en de hedendaagse hechtingstheorie. Voorwaarde voor deelname is dat je een Introductieleergang TA (101) bij de TA academie of elders gevolgd hebt en dat je je ervaring in het begeleiden van cliënten en/of relaties en/of gezinnen.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats op 21 en 22 september, 13 oktober en 3 november bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. Alle dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee, lunch en materialen zijn inbegrepen. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

De kosten bedragen € 1.395,- euro. Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier opleiding TA en hechting

Aanmelden opleiding TA en hechting (wachtlijst)

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang