TA & Persoonlijkheidsontwikkeling

TA & persoonlijkheidsontwikkeling

Kom jij als professional in je dagelijkse werkpraktijk mensen tegen die diepgaande begeleiding nodig hebben bij hun persoonlijkheidsontwikkeling? Wil je meer inzicht in hoe je deze mensen effectief kunt begeleiden? Dan is de opleiding TA Persoonlijkheidsontwikkeling iets voor jou.

Richard Erskine, een bekende TA-therapeut en publicist, meent dat gedrag geanalyseerd kan worden aan de hand van een glijdende schaal: van stijl, naar patroon, naar stoornis. In deze opleiding leer je onderscheid te maken tussen deze drie gedragingen. Met behulp van ontwikkelingsgerichte modellen en technieken krijg je handvatten om cliënten te begeleiden in hun veranderingsproces.

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Programma

De opleiding is een eenjarig programma dat bestaat uit vijf modulen van twee aaneengesloten dagen waarin gewerkt wordt met TA als beproefde therapeutische methode. De focus in deze opleiding ligt op het levensverhaal (script) van de ander. Tijdens de opleiding leer je hoe je ineffectieve gedragspatronen en copings-stijlen van je cliënt samen kunt onderzoeken. Een ondersteunende TA-vraag hierbij is ‘what happened to you?’. Vanuit dit onderzoek verken jij met de cliënt opties om lastige script-issues op te lossen. Je leert je cliënt (meer) autonomie te ontwikkelen zodat helder wordt hoe hij of zij gezonde relaties aan kan gaan.

Naast deelname aan de modules participeren alle studenten in een intervisiegroep die vier keer samenkomt. De intervisiebijeenkomsten worden door de studenten zelf gepland.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding:

● werk je vanuit een gezonde en helende relatie met je cliënt waarbij jij je eigen instrument bent;
● bezit je kennis over de TA-theorie rondom persoonlijkheidsontwikkeling en persoonlijkheidsstoornissen;
● heb je concrete handvatten om te werken op het niveau van gedrag en persoonlijkheidsstructuur (script);
● kun je de autonomie van je cliënten vergroten.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor zorgprofessionals die werken binnen het domein van gezinsbegeleiding, speciaal onderwijs, sociaal domein gemeenten, maatschappelijke dienstverlening, jeugd- en gezinswerk of therapeuten met een eigen praktijk.

Voor deelname aan de opleiding TA Persoonlijkheidsontwikkeling is een hbo werk- en denkniveau vereist. Het is daarnaast van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen. Voor je met deze opleiding start, dien je de Introductieleergang TA 1-0-1 te volgen.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats op de campus van de TA academie in Soesterberg, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Voor studenten die starten in het academisch jaar 2019/2020 bedragen de kosten € 2.695,-. Deze kosten zijn exclusief aan te schaffen literatuur.

Optionele kosten:
Supervisie individueel per uur € 130,-
Supervisie in groepsverband per groep per uur € 150,-

Na aanmelding via de site ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek met een van de docenten van de opleiding. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. De studiebelasting is, naast de opleidingsdagen en intervisiebijeenkomsten ongeveer 6 uur per maand. Wanneer je definitief bent ingeschreven ontvang je een inlogcode voor de downloadpagina van de TA academie waarop alle studie-informatie, aan te schaffen literatuur en relevante artikelen te vinden zijn.

26 en 27 september 2019 Module 1: Gezonde afspraken 
Contracteren binnen begeleiding en verandering
31 oktober en 1 november 2019 Module 2: Veranderen is mogelijk!
TA als persoonlijkheids- en ontwikkelmodel
5 en 6 december 2019 Module 3: Het verhaal van je leven
Methodisch werken met script: intrapsychisch en in relatie tot anderen
9 en 10 januari 2020 Module 4: Selecteren, interpreteren of manipuleren
Psychologische Spelen en de relatie met script. Werken met autonomiebevorderende technieken
6 en 7 februari 2020 Module 5: Zo ben ik nu eenmaal
Personality Adaptations: het herkennen van en het werken met stijl, patroon en stoornis

Aanmelden

Aanmeldformulier TA & Persoonlijkheidsontwikkeling

Aanmelden TA & Persoonlijkheidsontwikkeling

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Op basis van deze aanmelding nemen we contact met je op.