Vakmanschap in herbeslissen

Vakmanschap in herbeslissen

Waarom blijven mensen vasthouden aan manieren van denken, voelen of handelen als ze weten dat ze niet functioneel zijn? Dergelijke patronen zijn het eindresultaat van een oud leerproces, opgeslagen in de diepere lagen van ons brein. Vandaar dat ze met rationaliteit nauwelijks bereikbaar en soms moeilijk te veranderen zijn. 

Grondleggers Bob en Mary Goulding hebben met hun Redecision methodiek een belangrijke bijdrage geleverd aan het werken met herbesluiten die mensen kunnen nemen. Door TA te combineren met andere methodieken creëerden zij een manier om vroeg genomen besluiten te onderzoeken en te veranderen. De methodiek wordt toegepast in alle TA werkvelden en wordt zowel persoonlijk als professioneel ingezet. Ze draagt daarmee bij aan een duurzame verandering van mens, team en organisatie.

Programma

In de opleiding Vakmanschap in herbeslissen staat het professioneel leren werken met herbeslissingen centraal. Je maakt kennis met de herbeslissingsmethodiek en krijgt relevante theorie aangereikt. Je leert de verschillende technieken toe te passen door tijdens de opleidingsdagen en daarbuiten veel te oefenen. Aangezien het ontdekken van lichaamstaal en autonoom taalgebruik nauw luistert, maken we in deze opleiding gebruik van video opnames. Daarnaast worden er verschillende demo’s gegeven zodat je de opleiders in de praktijk aan het werk kunt zien. Kortom een combinatie van kennis, ervaren en zelf doen!

Direct aanmelden Bekijk praktische informatie

Resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je in staat te werken met de methodiek van herbeslissen in jouw professie. Hierbij:

  • heb je je kennis en vaardigheden van verschillende TA concepten verdiept; 
  • ken je de meest relevante theorie rondom herbeslissen;
  • heb je geoefend met verschillende herbeslissingstechnieken;
  • ben je je bewust van jouw en andermans autonome taalgebruik;
  • heb je je meesterproef naar tevredenheid afgelegd.

Voor wie

Deze opleiding is interessant voor ervaren therapeuten, coaches, counselors, trainers en organisatieadviseurs. Voorwaarde voor deelname is dat je aan de volgende vereisten voldoet:
– je hebt een Introductieleergang TA 101 bij de TA academie of elders gevolgd;
– je hebt minimaal een 1-jarige TA opleiding bij de TA academie of elders afgerond;
– je hebt eerder deelgenomen aan de Herbeslissingsmarathon;
– je hebt minimaal drie jaar werkervaring in je professie. 

Praktische informatie

Na aanmelding via de site ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek met één van de opleiders. De opleidingsgroep heeft maximaal 16 deelnemers en wordt begeleid door twee opleiders. De studiebelasting is, naast de opleidingsdagen en intervisiebijeenkomsten, ongeveer 6 uur per maand. Het afleggen van een individuele meesterproef is onderdeel van het curriculum. 

De opleidingsdagen vinden plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. Alle dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee, lunch en materialen zijn inbegrepen. 

De kosten bedragen € 2.495,-.

De kosten voor verplichte literatuur voor de opleiding bedragen ongeveer € 16,-

Data 2021-2022

Module 1 17 en 18 november 2021
Module 2 22 en 23 december 2021
Module 3 9 en 10 februari 2022
Module 4 23 en 24 maart 2022

Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier opleiding Vakmanschap in herbeslissen

Aanmelden opleiding Vakmanschap in herbeslissen

Adresgegevens

Factuurgegevens

Gegevens factuuradres

Introductieleergang Transactionele Analyse

Wat is Transactionele Analyse (TA)? Zou het iets voor mij zijn? En wat leer ik dan? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met TA is er de introductieleergang TA. Deze is zowel online als fysiek te volgen.

Introductieleergang
Online introductieleergang