Missie en visie

Missie

De TA academie wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin mensen van waarde zijn en waar zij in staat zijn relaties met elkaar aan te gaan die leiden tot wederzijdse groei en ontwikkeling.

Visie

De TA academie is een opleidingsinstituut dat perspectief biedt bij ontwikkelvragen op persoonlijk, relationeel en systemisch niveau. Zij is een plek waar gewerkt wordt vanuit persoonlijke aandacht. Je krijgt er de mogelijkheid om persoonlijk te groeien en je professioneel te ontwikkelen. De TA academie is ervan overtuigd dat Transactionele Analyse (TA) hiertoe een krachtig middel is.

Wij geloven dat in ieder mens een innerlijke drijfveer schuilt om gezond te zijn en zich te ontwikkelen. Wij zijn van mening dat het de taak van de TA professional is om mensen contact te laten maken met hun levensenergie (Physis). Deze stelt hen in staat om zelf stappen te kunnen zetten in het vergroten van hun autonomie. In ons opleidingsaanbod staat het vergroten van autonomie dan ook centraal.

Autonome mensen zijn zich bewust van wat er in en om hen heen gebeurt. Zij zijn in staat om authentiek te delen wat hen bezighoudt en doen dit in verbinding met de ander. Zij beschikken over meerdere opties en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag.

In onze manier van werken bieden wij je de gelegenheid om je bewust te worden van jezelf, je eigen handelen en het effect daarvan op anderen. Onze internationaal gecertificeerde TA opleiders bieden je de ruimte om dit te onderzoeken en nodigen je daarbij uit om je creativiteit in te zetten. Met behulp van een divers palet aan ervaringsoefeningen, praktische vaardigheden en onderbouwde theorieën genereer je nieuwe inzichten en breid je je handelingsrepertoire uit. Omdat leren een sociaal fenomeen is, is de samenwerking binnen je opleidingsgroep een wezenlijke factor. Een aantrekkelijke leeromgeving wordt vormgegeven in de co-creatie tussen deelnemers en opleiders. Zo ontdek je nieuwe mogelijkheden die je hebt om je invloed aan te wenden.

Op deze manier verdiept, verrijkt en verrast de TA academie in haar manier van werken. Dat maakt ons uniek in Nederland!

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.