Wat is Transactionele Analyse (TA)? En hoe kan ik dat toepassen in de verschillende rollen die ik heb? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met de kracht, de eenvoud en de praktische toepasbaarheid van TA is er de introductieleergang TA. 

TA is, eenvoudig samengevat, een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering. De pijlers onder het denken en doen vanuit een TA perspectief zijn geloof in de zelfverantwoordelijkheid en het zelfsturend vermogen van mensen. TA biedt een praktische, heldere theorie die door iedereen te begrijpen is. Het is een model dat de complexiteit en diepgang van jezelf, je relaties en groepen en organisaties waarin je leeft en werkt hanteerbaar maakt.

Tijdens deze inspirerende tweedaagse leergang, ook wel TA 1-0-1 geheten, maak je kennis met de filosofie, de methoden en technieken van de TA. Naast de theorie gaan we praktisch aan de slag met de diverse toepassingsmogelijkheden van TA. Daarnaast is het de gelegenheid om kennis te maken met onze opleiders en onze manier van werken.

Programma

In twee dagen maak je kennis met de belangrijkste concepten uit de TA. Aan bod komen de filosofische uitgangspunten van TA, contracteren, egotoestanden, transacties, strooks, tijdstructurering, basisposities, script en Spel.

Wil je wat meer tijd en ruimte nemen om te werken met de basis van TA en de concepten kunnen toepassen in je werk en leven? Kijk dan eens bij onze TA basisopleiding.

Resultaat

Aan het einde van deze introductietraining:

  • heb je kennisgemaakt met de TA basisconcepten;
  • heb je door middel van actieve oefeningen kennisgemaakt met de toepassing van TA in de praktijk;
  • kun je gedrag tussen jou en de ander duiden met TA concepten;
  • ben je je bewust van opties die je hebt in het contact en de samenwerking met anderen; 
  • heb je inzicht gekregen in de persoonlijke en professionele ontwikkelingsmogelijkheden die een TA opleiding bij TA academie je biedt.

Voor wie

Deze tweedaagse introductieleergang is bedoeld voor mensen die:

  • willen kennismaken met de theorie en de diverse toepassingsmogelijkheden van TA;
  • zich willen oriënteren op een vervolgopleiding in de TA.

Voor diegenen die zich willen aanmelden voor een voortgezette opleiding is het volgen van een introductieleergang een voorwaarde. Dit geldt ook voor diegenen die een of meerdere open workshops willen volgen.

Accreditatie

Na afronding van de introductieleergang ontvang je het internationale geaccrediteerde TA 1-0-1 certificaat (EATA/ITAA). Hiermee heb je wereldwijd toegang tot een TA vervolgopleiding. De introductieleergang is daarnaast SKB geaccrediteerd en is in het kader van bij- en nascholing gevalideerd voor 20 scholingspunten bij LPVW.

Praktische informatie

De introductieleergang wordt aangeboden bij TA academie te Zeist. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en een gezonde lunch van onze huiscateraar Koek & Ei zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. Je ontvangt daarnaast een digitale reader ‘TA 1-0-1 Introductieleergang’ en een setje A5 kaartjes met de belangrijkste concepten.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.