Wat is Transactionele Analyse (TA)? En hoe kan ik dat toepassen in de verschillende rollen die ik heb? Voor iedereen die nieuwsgierig is en wil kennismaken met de kracht, de eenvoud en de praktische toepasbaarheid van TA is er de introductieleergang TA. 

TA is, eenvoudig samengevat, een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering. De pijlers onder het denken en doen vanuit een TA perspectief zijn geloof in de zelfverantwoordelijkheid en het zelfsturend vermogen van mensen. TA biedt een praktische, heldere theorie die door iedereen te begrijpen is. Het is een model dat de complexiteit en diepgang van jezelf, je relaties en verschillende groepen (bv organisaties) waarin je leeft en werkt hanteerbaar maakt.

Tijdens deze inspirerende tweedaagse leergang, ook wel TA 101 geheten, maak je kennis met de filosofie, de methoden en technieken van de TA. Naast de theorie is er veel aandacht voor de diverse toepassingsmogelijkheden van TA en leer je concreet werken met een aantal basisconcepten. Daarnaast is het de gelegenheid om kennis te maken met onze opleiders en onze manier van werken.

Programma

In twee dagen maak je kennis met de belangrijkste concepten uit de TA. Aan bod komen de filosofische uitgangspunten van TA, contracteren, egotoestanden, transacties, strooks, tijdstructurering, basisposities, script en Spel.

Wil je de leergang liever online volgen? Volg dan onze online introductieleergang:

Resultaat

Aan het einde van de introductieleergang:

  • kun je de basisconcepten van de TA zowel theoretisch als praktisch duiden en begrijp je de onderlinge samenhang;
  • heb je door middel van oefeningen kennisgemaakt met de toepassing van de TA in voor jou relevante praktijksituaties;
  • kun je de concepten toepassen in zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling;
  • kun je gedrag tussen jou en de ander duiden met TA concepten en begrijp je hoe je belemmerende patronen kunt doorbreken;
  • ben je bewust van opties voor je gedrag en handelen en zie je mogelijkheden om te variëren met je vaste patronen heb je inzicht gekregen in de persoonlijke en professionele ontwikkelingsmogelijkheden die een opleiding in TA je biedt.

Na deelname ontvang je het officiële TA 101 certificaat. Dit document geeft je wereldwijd toegang tot allerlei TA gecertificeerde opleidingen.

“Ik voelde me echt aangesproken en ga naar huis met het inzicht dat ik een aantal zaken anders kan en mag benaderen in mijn leven en in mijn werk. Zo fijn! Het is een inspirerende training die naar meer smaakt.” (Dorien na de introductie)

Voor wie

Deze tweedaagse introductieleergang is bedoeld voor mensen die:

  • willen kennismaken met de theorie en de diverse toepassingsmogelijkheden van TA;
  • zich willen oriënteren op een vervolgopleiding in de TA;
  • hun theoretische kennis van de TA in de praktijk willen toetsen, verdiepen of verrijken.

Voor diegenen die zich willen aanmelden voor een voortgezette opleiding is het volgen van een introductieleergang een voorwaarde. Dit geldt ook voor diegenen die een of meerdere open workshops willen volgen.

Praktische informatie

De introductieleergang wordt aangeboden bij TA academie te Zeist. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. Je ontvangt een digitale reader met de ‘101 onderwerpen’.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.