Burn-out begrenzen met TA

Vanaf 765 exclusief btw

Bekijk startdata

Waar individu en organisatie samenkomen

Het vertrekpunt voor deze tweedaagse workshop is het boek Transactionele Analyse bij burn-out van Marian Timmermans en Moniek Thunnissen. Moniek en Marian brengen hun kennis en ervaring als psychiater en als organisatieconsultant samen. Waar de meeste theorieën over burn-out de oorzaak zoeken bij het individu òf bij de organisatie, geven zij een unieke en vernieuwende kijk op burn-out als samenspel tussen organisatie en individu.

Gedurende twee dagen duik je in het fenomeen burn-out, dat je – met behulp van TA concepten – leert begrijpen, voorkomen en begrenzen. Voor iedere rol (individu, hulpverlener, adviseur, leidinggevende, bestuurder) ontdek je nieuwe opties.

 

 

Programma

We zetten onze visie op burn-out uiteen als interlocking scripts van organisatie en individu. Begrenzen is een kernwoord in de aanpak van burn-out. Veel TA concepten zijn daarbij behulpzaam.

Theorie en oefening wisselen elkaar af. In deze twee dagen werk je met concepten uit het boek, die je toepast op je eigen praktijk.

We werken met casuïstiek van de deelnemers die je in interdisciplinaire groepen onder de loep neemt. Het is de bedoeling dat elke deelnemer een casus meeneemt van hetzij een individu met burn-out, dat hij/zij begeleidt; hetzij van een team of organisatie waar hij/zij bij betrokken is en waar burn-out speelt.

Resultaat

Aan het eind van deze tweedaagse workshop:

  • heb je een nieuwe kijk op het ontstaan, voorkómen en begrenzen van burn-out;
  • heb je inzicht in het samenspel tussen mensen en organisaties en hoe zij elkaar in geval van burn-out opjutten;
  • heb je geoefend met de toepassing van TA concepten in je eigen werkpraktijk (van coach/individuele hulpverlener, adviseur, leidinggevende/bestuurder);
  • beschik je over opties die je in je werkpraktijk èn op jezelf direct toe kunt passen.

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor:

  • Bestuurders, leidinggevenden, managers van organisaties die zich bewust zijn van hun rol in het vormgeven van (de cultuur van) organisaties waar burn-out al dan niet optreedt;
  • Organisatieconsultants, (HR-)adviseurs en beleidsmedewerkers die hun adviezen diepgaander willen maken en meer gericht op het voorkómen van burn-out;
  • Individuele hulpverleners – zoals coaches, psychologen, psychiaters, POH-GGZ – die de invalshoek van de organisatie toe willen voegen aan het individuele perspectief.

Voor deze workshop is een hbo werk- en denkniveau vereist. Het is daarnaast van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen. Voor je met deze tweedaagse start, dien je de TA Introductieleergang 101 te hebben gevolgd.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats bij TA academie te Zeist. Beide dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en een gezonde lunch van onze huiscateraar Koek & Ei zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. 

Start opleiding

De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 24 en 25 oktober 2024.

Startdata Prijs Locatie
Startdatum: 24 okt. 2024 tot 25 okt. 2024 Prijs: 765 Locatie: Zeist Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
  • Burn-out begrenzen met TA - dag 1 do. 24 okt. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
  • Burn-out begrenzen met TA - dag 2 vr. 25 okt. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
Locatiegegevens:
TA academie
Arnhemse Bovenweg 140
3708 AH Zeist