Certified Transactional Analyst

Vanaf 1.940 exclusief btw

Bekijk startdata
Wanneer je een meerjarige TA opleiding met goed resultaat gevolgd hebt, kun je verder studeren voor de internationale certificering in de TA, het CTA certificaat. Dit houdt in dat je wereldwijd erkend wordt als Certified Transactional Analyst (CTA-er), binnen een van de vier werkvelden: Psychotherapy, Organisational, Counseling en Educational. Het leertraject voor deze internationale certificering duurt minimaal een jaar. Het traject sluit je af met een schriftelijk en een mondeling examen. Het CTA programma van de TA academie is ontwikkeld om je, naast begeleiding door een zelf gekozen supervisor, in groepsverband support te geven bij jouw examenproces.

Programma

Het CTA programma bestaat uit supervisiedagen, workshops en een proefexamen van een dag. We stimuleren om tijdens de supervisiedagen regelmatig in het Engels te werken.

 • Supervisiedagen: je krijgt supervisie over inhoudelijke, procesmatige en persoonlijke kwesties in het kader van je examenvoorbereiding. Denk hierbij aan vragen over een opname van je werk, vragen naar aanleiding van een schriftelijke casus of vragen over literatuur en diverse relevante thema’s.
 • Workshops: in de bijeenkomsten komen thema’s aan de orde die je bestaande kennis en vaardigheden aanvullen. Hierbij kun je denken aan thema’s die studenten zelf inbrengen en die stimuleren tot ‘leren leren’ en integreren. Er is veel aandacht voor verschillende TA benaderingen en actuele ontwikkelingen in de TA.
 • Mock examen: Tijdens dit proefexamen (Mock = proef) ervaar je hoe het is om CTA-examen te doen vanuit de verschillende rollen: observator, examinator en examenkandidaat. We werken volgens de officiële richtlijnen en procedures van de COC en IBOC, de examencommissies van EATA en ITAA.

Resultaat

Het verkrijgen van het internationaal TA certificaat levert je het volgende op:

 • de weg naar het examen biedt een stevige stimulans van je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • als CTA-er maak je deel uit van een wereldwijde TA gemeenschap, die hoge kwaliteitseisen stelt aan het werk van therapeuten, counselors, leraren, consultants en managers;
 • het CTA register is een kwaliteitssysteem voor cliënten, opdrachtgevers en verwijzers;
 • na je CTA-examen kun je trainer worden van de TA 1-0-1’s, de internationale erkende introductieleergangen, kun je je MSc in de TA behalen en verder studeren om TA opleider en/of TA supervisor te worden.

Voor wie

Het CTA programma is bedoeld voor iedereen die de internationale certificering als Certified Transactional Analyst wil behalen en die een voortgezette TA opleiding heeft afgerond. (Oud-)studenten van de TA academie en studenten die elders een voortgezette TA opleiding hebben gedaan, kunnen deelnemen aan het CTA programma. De enige voorwaarde is dat je voldaan hebt aan de vereiste opleidingsuren. Het is daarnaast van belang dat je een getekend CTA contract met een hoofdsupervisor hebt of in voorbereiding op ondertekening van een CTA contract bent. Je dient tevens over een werksituatie te beschikken waarin je TA kunt toepassen en je dient de Engelse taal passief te beheersen.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De opleidingsdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 13.00 uur, met uitzondering van het mock examen (proefexamen). Die dag werken we van 10.00 tot 17.00 uur. Koffie en thee evenals een lunch op de dag van het mock examen zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Je gebruik maken van individuele of groepssupervisie. Vraag naar onze mogelijkheden.

De opleidingsgroep heeft maximaal 8 deelnemers. De studiebelasting is, naast de opleidingsdagen, ongeveer 12 uur per maand. Wanneer je definitief bent ingeschreven ontvang je een inlogcode voor de downloadpagina van de TA academie waarop alle studie-informatie, geadviseerde literatuur en relevante artikelen te vinden zijn.

Startdata Prijs Locatie
Startdatum: 11 sep. 2024 tot 02 jul. 2025 Prijs: 1.940 Locatie: Zeist Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • CTA Supervisie - dag 1 wo. 11 sep. 2024 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 2 wo. 16 okt. 2024 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 3 wo. 20 nov. 2024 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 4 wo. 18 dec. 2024 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 5 wo. 29 jan. 2025 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 6 wo. 12 mrt. 2025 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Mock examen - dag 7 wo. 16 apr. 2025 10:00 - 17:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 8 wo. 28 mei 2025 09:00 - 13:00uur Zeist
 • CTA Supervisie - dag 9 wo. 02 jul. 2025 09:00 - 13:00uur Zeist
Locatiegegevens:
TA academie
Arnhemse Bovenweg 140
3708 AH Zeist