Redecision als instrument voor ontwikkeling

Vanaf 1.605 exclusief btw

Bekijk startdata

Redecision techniek als instrument voor ontwikkeling

Wil je leren hoe je Redecision-technieken kan toepassen in je werk zodat je jouw cliënten kan  begeleiden bij het onderzoeken en veranderen van hun script? Dan is deze vierdaagse training iets voor jou.

Redecision als instrument

Redecision therapie is oorspronkelijk door Bob en Mary Goulding ontworpen in de jaren 60 als kortdurende therapievorm. Met ervaringen of scènes vanuit vroeger worden vroegkinderlijke besluiten opgespoord en onderzocht. Dit met als doel om meer effectieve manieren te vinden om in het heden in eigen behoeftes te voorzien. Bob en Mary combineerden vooral concepten vanuit de TA met technieken vanuit Gestalt therapie.

In de loop der jaren is Redecision therapie verder ontwikkeld. Zo zijn methodieken vanuit onder andere de narratieve begeleiding, NLP en imaginatie toegevoegd, waardoor Redecision ook toepasbaar is in andere omgevingen dan therapie. Met deze vierdaagse training biedt TA academie jou als TA professional de mogelijkheid om jezelf (verder) te bekwamen in het toepassen van de verschillende redecision interventies in jouw werk.

De training bestaat uit vier dagen, gegeven door vier verschillende, ervaren opleiders en experts in het werken met deze methodiek: Monika Cox, Nynke de Geus, Jennine Rook en Pierre Sebregts. De training is bedoeld voor professionals in alle TA werkvelden: organisatie, counseling, educatie en therapie.

Programma

In deze vierdaagse  training  leer je de essentie van Redecision werk. Je maakt kennis met de klassieke technieken, het Ouderinterview en het twee-stoelen werk, en met nieuwe toevoegingen zoals lichaamswerk en het werken met metaforen.   

Onderwerpen die aan bod komen:

 • maken van contact en een helder Redecision contract;
 • herkennen van impasses in taal en lichaamstaal;
 • autonoom taalgebruik als middel om te diagnosticeren en om verandering te ondersteunen;
 • bewust afstemmen op lichaamssignalen, gevoelens, sensaties, behoeften (attunement);
 • werken met (tegen)overdracht ten dienste van de cliënt;
 • gebruik maken en stimuleren van hulpbronnen; 
 • werken met technieken als: Ouderinterview, twee-stoelenwerk, verhalen, dromen en metaforen.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

 • heb je een dieper inzicht in het proces waarbij negatieve jeugdervaringen via scriptvorming in het hier en nu terug kunnen komen;
 • heb je inzicht in de mogelijkheden die Redecisionwerk als interventie biedt en heb je met deze mogelijkheden geoefend;
 • kun je cliënten begeleiden om met creativiteit en mildheid nieuwe opties te vinden met behulp waarvan ze hun autonomie (verder) kunnen ontwikkelen; 
 • heb je kennisgemaakt met diverse technieken en heb je vier verschillende professionals en hun stijl van werken met de methode aan het werk gezien.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor TA professionals die een relevante werksetting hebben, waarin zij Redecision als instrument in kunnen zetten.  

Voorwaarde voor deelname is dat je de TA Introductieleergang (101) en minimaal een eenjarige TA opleiding hebt voltooid.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en een gezonde lunch van onze huiscateraar Koek & Ei zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

Startdata Prijs Locatie
Startdatum: 13 nov. 2024 tot 12 feb. 2025 Prijs: 1.605 Locatie: Zeist Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Herbeslissen- dag 1 wo. 13 nov. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Herbeslissen- dag 2 wo. 11 dec. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Herbeslissen- dag3 wo. 15 jan. 2025 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Herbeslissen- dag4 wo. 12 feb. 2025 10:00 - 17:00uur Zeist
Locatiegegevens:
TA academie
Arnhemse Bovenweg 140
3708 AH Zeist