Samen-Spel

Vanaf 1.525 exclusief btw

Bekijk startdata

Oefeningen in co-creatieve Transactionele Analyse

‘Hoe creëer jij samen met de ander de ontmoeting?’

Transactionele Analyse zet vanuit haar historie de ontwikkeling van autonomie centraal. In werkelijkheid zijn wij echter altijd en overal nauw verbonden met alles wat er om ons heen is. In deze tijd is dat actueler dan ooit, bijvoorbeeld in gesprekken over het klimaat, stikstof en over oorlog en vluchtelingen. Mensen lijken los van elkaar te staan. Tegelijkertijd beïnvloeden we de wereld om ons heen en worden we erdoor beïnvloed. Eigenlijk is het zoals in de onmogelijke afbeelding van Escher: we tekenen elkaar.

In het afgelopen decennium ontwikkelde de cocreatieve TA zich als stroming binnen de Transactionele Analyse. Binnen de cocreatieve TA is deze onlosmakelijke verbondenheid het uitgangspunt. Dit betekent voor de begeleiding in coaching, counseling, onderwijs en organisaties dat we werken vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Deze vierdaagse opleiding wordt verzorgd door Alice Timmermans en Lieuwe Koopmans. Alice Timmermans (PTSTA-O) is algemeen directeur en eigenaar van TA-academie. Zij werkt met TA in organisaties en is TA-opleider. Alice schreef artikelen over social dreaming en zelfonthulling in de coachrelatie, die in deze opleiding gebruikt zullen worden.

Lieuwe Koopmans (TSTA-O) heeft een praktijk voor coaching, counseling en supervisie. Daarnaast verzorgt hij regelmatig opleidingen voor TA-academie. Hij is de auteur van verschillende TA-boeken (‘Dit ben ik’ en ‘Dit zijn wij’). Daarnaast schreef hij onlangs artikelen over physis en ethiek, die in deze opleiding gebruikt zullen worden.

Programma

In deze opleiding onderzoeken we hoe jij aan dit principe in je werk vorm kan geven. Wat betekent het voor je voorbereiding? Wat betekent het voor het werken met individu en groep? Wat voor ervaringen helpen om die gezamenlijkheid te versterken?

Deze vierdaagse opleiding draagt als ondertitel: ‘Oefeningen in cocreatieve Transactionele Analyse’.  Tijdens de opleidingsdagen houden we ons bezig met de vraag: Hoe ziet de toepassing van TA eruit als je niet het ‘ik’ centraal stelt, maar het ‘wij’? Dit doen we door praktisch te oefenen, te werken met beelden (dichtkunst, poëzie, schilderkunst, muziek en dromen) en het voeren van de dialoog (hoe cocreëren we verhalen?).

In elk van de vier dagen stellen we steeds een ander thema centraal. Achtereenvolgens komen aan de orde:

 • Zingeving
 • Zelfonthulling en levensenergie
 • Werken met overdracht
 • Ethiek en liefde

Resultaat

Aan het einde van deze vierdaagse opleiding:

 • ken je de basisprincipes van de co-creatieve TA en kun je hiermee werken in jouw praktijk;
 • heb je ervaren hoe jouw denken, voelen en handelen onlosmakelijk verbonden zijn met het denken, voelen en handelen van de ander(en);
 • ga je de deur uit met meer vragen dan waarmee je bent binnengekomen.

Voor wie

De opleiding Samen-Spel is geschikt voor coaches, therapeuten, opleiders en consultants die tenminste 10 dagen TA opleiding hebben gevolgd. Zij is met name geschikt voor mensen, die bereid zijn kritische vragen bij concepten te stellen en die plezier beleven aan het onderzoeken van nieuwe denkwijzen en theorieontwikkeling.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.465,-. Koffie, thee en een gezonde lunch van onze huiscateraar Koek & Ei zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.  De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

Startdata Prijs Locatie
Startdatum: 25 sep. 2024 tot 18 dec. 2024 Prijs: 1.525 Locatie: Zeist Toon planning Inschrijven
Lesdagen en tijden:
 • Samen-Spel - dag 1 wo. 25 sep. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Samen-Spel - dag 2 wo. 23 okt. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Samen-Spel - dag 3 wo. 20 nov. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
 • Samen-Spel - dag 4 wo. 18 dec. 2024 10:00 - 17:00uur Zeist
Locatiegegevens:
TA academie
Arnhemse Bovenweg 140
3708 AH Zeist