Management & Organisatieontwikkeling 3

Wil je je professionele identiteit en vaardigheden in het werken met groepen ontwikkelen? Dan is het derde opleidingsjaar Management en organisatieontwikkeling iets voor jou.

Hoe maak je op jouw manier een analyse van een team? Hoe werk je samen met een team aan de onderliggende dynamieken? En hoe inspireer je individuen en teams om een volgende ontwikkelstap te zetten in hun professionele ontwikkeling? Dit opleidingsjaar is bedoeld voor studenten die zich na twee jaar verder willen verdiepen en bekwamen in het werken met TA en de Group relations theory in organisaties.

Programma

Het derde opleidingsjaar heeft een co-creatief karakter: co-creatie tussen studenten onderling èn co-creatie tussen studenten en opleiders. Door te werken met actuele situaties besteden we in dit opleidingsjaar aandacht aan de verdere ontwikkeling van je professionele vaardigheden en identiteit.

Binnen de groepsdynamische oefeningen wordt aandacht besteed aan de kracht van het werken met dromen en metaforen in groepen en het effect daarvan op team- en organisatieontwikkeling.

Het geven van supervisie is een vast onderdeel van het programma. Studenten geven elkaar – aan de hand van eigen casuïstiek – supervisie in de groep. Een opleider superviseert vervolgens de student die de rol van supervisor op zich heeft genomen. De observerende studenten bevragen de opleider daarna op de door hem of haar gebruikte technieken en gedane interventies. Naast deelname aan de tweedaagse opleidingsmodules nemen alle studenten deel aan een intervisiegroep die in elk leerjaar vier keer samenkomt. De intervisiebijeenkomsten worden door de studenten zelf gepland.

Resultaat

Aan het einde van het derde leerjaar:

  • kun je een analyse maken van de situatie in een team/organisatie en ben je vaardig in het bespreekbaar maken van die analyse;
  • ken je de basisprincipes en het belang van supervisie doen binnen het werken met groepen/organisaties;
  • heb je ervaringen opgedaan in het doen van supervisie;
  • heb je tools in handen waarmee je verhalen, metaforen en dromen kunt inzetten ten behoeve van organisatieontwikkeling;
  • heb je je trainersvaardigheden ontwikkeld, en
  • heb je jouw professionele identiteit en visie helder ten aanzien van het werken met groepen.

Voor wie

Dit opleidingsjaar is specifiek bestemd voor professionals die minimaal twee jaar TA opleiding achter de rug hebben, waarvan minimaal één jaar Management en organisatieontwikkeling, en te maken hebben met vraagstukken omtrent effectieve beïnvloeding van mensen en systemen. Denk aan: trainers, (team)coaches, bestuurders, adviseurs, consultants, (interim-)managers, (adjunct-)directeuren en mensen met een leidinggevende functie binnen organisaties.

Voor deelname aan de opleiding TA Management & Organisatieontwikkeling is een hbo werk- en denkniveau vereist. Het is daarnaast van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats bij: TA academie, Landgoed De Breul, Arnhemse Bovenweg 140 te Zeist. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee en een gezonde lunch van onze huiscateraar Koek & Ei zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. De opleidingsdagen worden begeleid door twee internationaal gecertificeerde TA opleiders.

De opleidingsgroep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. De studiebelasting is naast de opleidingsdagen en intervisiebijeenkomsten ongeveer 6 uur per maand. Wanneer je definitief bent ingeschreven, ontvang je een inlogcode voor de downloadpagina van de TA academie waarop alle studie-informatie, aan te schaffen literatuur en relevante artikelen te vinden zijn.

Voor studenten die starten in 2022 bedragen de kosten: € 3.145,-De kosten voor verplichte literatuur voor de gehele opleiding Management en organisatieontwikkeling bedragen ongeveer € 125,-.